ambulance architecture building business

Combinatiepolis: hoe zit dat met keuzevrijheid?

Je ziet steeds meer zorgverzekeraars, waaronder ook Nationale-Nederlanden en Ohra, die een combinatiepolis aanbieden. Het voordeel van een combinatiepolis is dat je meer keuzevrijheid hebt. Toch is dit bij iedere verzekeraar weer anders en de verschillen kunnen groot zijn. Hoe we dit bij Nationale-Nederlanden hebben geregeld leggen we je hieronder uit. Ook vind je een handig overzicht met vergoedingen van andere verzekeraars met combinatiepolissen.

Nationale-Nederlanden: bijna 100% keuzevrijheid, 3 uitzonderingen | Ohra: bijna 100% keuzevrijheid, 2 uitzonderingen
De keuzevrijheid zit hem in de mate waarin je zelf je zorgverlener kiest én je zorgkosten volledig vergoed krijgt. Bij Nationale-Nederlanden heb je in bijna alle gevallen keuzevrijheid. Zoals bij ziekenhuizen en huisartsen. Ook als we geen contract hebben met de zorgverlener van jouw keuze krijg je een volledige vergoeding. Voor drie zorgsoorten hebben we een uitzondering gemaakt: GGZ, wijkverpleging en fysio- en oefentherapie. Bij Ohra is fysio wel 100% vergoed conform Nederlands markttarief.
Ga je naar een zorgverlener waar we een contract mee hebben? Dan krijg je nog steeds een volledige vergoeding. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners vergoeden we 75% van de rekening maar nooit meer dan het maximumtarief. Kijk hier voor een volledig overzicht van onze vergoedingen.

De ene combinatiepolis is de andere niet

Waar we bij Nationale-Nederlanden op drie zorgsoorten een uitzondering hebben, kan dit bij andere verzekeraars weer anders zijn. Met uitzonderingen bedoelen we de zorgsoorten die op basis van natura worden vergoed. Er zijn bijvoorbeeld combinatiepolissen die de meerderheid van de zorg op basis van natura vergoeden, zoals die van Anderzorg, HEMA en VinkVink. Ook de hoogtes van deze vergoedingen kunnen variëren.
Overzicht vergoedingen
Hieronder vind je een overzicht van Nationale-Nederlanden en soortgelijke verzekeraars met combinatiepolissen. Wij hebben landelijk werkende grotere verzekeraars alfabetisch gerangschikt. In dit overzicht vind je de meest voorkomende vergoedingen, inclusief het percentage van de rekening dat maximaal vergoed wordt bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Staat er bijvoorbeeld 75%, dan wordt er voor deze zorgsoort maximaal 75% van de rekening vergoed, maar nooit meer dan het maximumtarief.

Vergelijk zelf uw zorgverzekering of bel voor advies

https://info.upiva.nl/tpc-turien-co-leden-mkb-douma-assurantien = onze eigen zorgverzekering vergelijker!

(bron: https://adviseur.nn.nl/va/Actueel/Nieuwsbericht/Combinatiepolis-hoe-zit-dat-met-keuzevrijheid.htm)

Dit vind u misschien ook leuk...

Populaire berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *