pexels-photo-5733723.jpeg

Elektrische autoverzekering fors duurder dan benzinevariant

Wie overstapt naar elektrisch rijden betaalt aanzienlijk meer verzekeringspremie dan voor een gelijkwaardige benzineauto, zo blijkt uit onderzoek van MoneyView. De premieverschillen kunnen oplopen tot 28 procent. Gemiddeld betaalt de eigenaar voor de verzekering van zijn elektrische auto bijna 24 procent meer premie.

Voor het Special Item Autoverzekeringen rekende MoneyView de verzekeringspremies door van zes populaire hatchbacks en vier SUV’s, voor zowel de benzineversie als de vergelijkbare elektrische variant. De premieverschillen zijn grotendeels te verklaren door de hogere aanschafprijs en het hogere gewicht van elektrische auto’s. Dat laatste komt voornamelijk door het accupakket.

Ook rekende MoneyView ruim 4.500 klantsituaties door waarbij er gevarieerd werd op leeftijd, maar de overige factoren exact hetzelfde werden gehouden. Het aantal schadevrije jaren (laag bij jongeren, doorgaans hoog bij oudere bestuurders) is eveneens op nihil gehouden. Hieruit kwam naar voren dat een jongere bestuurder van 18 jaar gemiddeld 157 procent meer premie betaalt dan een bestuurder van 35 jaar in verder exact dezelfde situatie. Een bestuurder van 80 jaar betaalt ook meer dan een 35-jarige, maar daar is de meerprijs met 43 procent relatief beperkt(er). Eventuele kortingen op de premie op basis van het aantal schadevrije jaren zal de verschillen voor de jongere bestuurders vergroten en voor de ouderen mogelijk verkleinen.

a.s.r. kwam als beste naar voren op voorwaarden! Wij hebben samen met a.s.r. dan ook altijd een mooie en passende verzekering voor uw elektrische auto. Qua premie komen we er ook zeker uit!

Ook gaf MoneyView weer sterren weg.
> Vijf sterren voor voorwaarden Volledig Casco: a.s.r., HEMA en InShared.
> Vijf sterren voor premiestelling Volledig Casco: ANWB Veilig Rijden Autoverzekering (ledentarief),
Nationale-Nederlanden Autoverzekering (direct) en Univé Autoverzekering.


> Vijf sterren voor voorwaarden Beperkt Cas: ABN Amro, HEMA, InShared.
>Vijf sterren voor premiestelling Beperkt Casco: ABN Amro, ANWB Veilig Rijden Autoverzekering (ledentarief),
SNS.

> Vijf sterren voor voorwaarden WA: a.s.r., HEMA, InShared.
> Vijf sterren voor premiestelling WA: OHRA Autoverzekering Basis, SNS Autoverzekering en Vereniging Eigen Huis Autoverzekering (ledentarief).

(bron: https://www.vvponline.nl/nieuws/elektrische-autoverzekering-fors-duurder-dan-benzinevariant?mid=l52UqmxnnWSYkQ==)

Dit vind u misschien ook leuk...

Populaire berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *