wintersport

Goed gedekt de piste af

Als je op wintersport gaat hoop je natuurlijk dat de pistes bedekt zijn met een goed pak sneeuw. Wintersport blijft echter niet zonder risico’s. Bereid je goed voor en zorg dat je zelf ook gedekt bent voor onverhoopte schade.

Een goede voorbereiding is geen half werk

Al voordat je vertrekt moet er aan veel zaken gedacht worden. Voor de hand liggende dingen als de uitrusting vergeet je niet snel, maar sommige dingen schieten er wel eens bij in: 

  • Vignet voor Oostenrijk of Zwitserland
  • Reisverzekering met dekking voor bagage, geneeskundige kosten én wintersport 
  • Winterbanden, sneeuwkettingen en survivalkit

Vignet

Om gebruik te maken van de wegen in Oostenrijk en Zwitserland heb je een vignet nodig. Hiermee betaal je mee aan de wegenbelasting in dat land. Heb je geen vignet? Dan riskeer je hoge boetes. Een vignet kan je aan de grens kopen, maar je kan deze ook alvast in Nederland kopen, bijvoorbeeld bij de ANWB Winkel.

Ga je wintersporten in Duitsland of Frankrijk?  Let er dan op dat je in sommige delen een milieusticker moet hebben. Deze kun je ook alvast aanschaffen via de ANWB.

Reisverzekering

Het hebben van een goede reisverzekering is een fijn gevoel wanneer je op wintersport gaat. Mocht je iets overkomen, dan blijf je niet zitten met hoge kosten. Zo vallen kosten voor onverwacht vervroegd terugkeren  vanwege bijvoorbeeld familieomstandigheden, of schade die je per ongeluk toebrengt aan je vakantieverblijf al onder de basisdekking. Ook als je in quarantaine moet door corona, zijn er reisverzekeraars die €100,- per persoon per nacht vergoeden!

Dekking: wintersport

Omdat wintersport een hoger risico heeft, heb je hiervoor de extra dekking wintersport nodig op je reisverzekering. Zonder deze dekking wordt schade door skiën of snowboarden niet gedekt op je reisverzekering. Denk aan kosten door opgehaald te worden met de helikopter of de piste reddingsdienst. Let op: bel altijd direct, of zo snel mogelijk, het alarmnummer van je reisverzekeraar. Dit voorkomt een afwijzing van een schade.

Dekking: geneeskundige kosten

Als je medische hulp nodig hebt op de piste, dan kunnen de kosten erg oplopen. Redding van de piste met een helikopter is bijvoorbeeld erg duur. Voor de behandeling van je verwondingen bestaat een grote kans dat je naar een privékliniek gebracht wordt. In landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn veel privéklinieken en de kosten zijn vaak aanzienlijk hoger dan in een regulier ziekenhuis.

Dekking: bagage

Met bagagedekking zijn niet alleen je koffers met kleding verzekerd, maar ook je skiuitrusting als je de dekking voor wintersport hebt. Heb je een erg dure uitrusting? Dan kan je overwegen ook de dekking ‘Extra Sportuitrusting’ mee te verzekeren.

Winterse omstandigheden

In Duitsland en veel andere wintersportlanden zijn winterbanden verplicht en moet je verplicht sneeuwkettingen bij je hebben. Daarnaast is het verstandig om altijd wat extra brandstof, dekens en genoeg voedsel en water bij je te hebben. Mocht er iets gebeuren, dan ben je goed voorbereid.

Ga je nog op wintersport, maar weet je niet of je wintersportdekking hebt? Of moet je de dekking nog toevoegen? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen het nog regelen voor je op de dag van vertrek.

(bron: a.s.r.)

Dit vind u misschien ook leuk...

Populaire berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *