Vakantie 2023 Paterswoldsemeer

Nederlanders onderschatten de kosten van onverwachte terugreis van vakantiebestemming naar huis

Slechts vijftien procent van de Nederlanders sluit een reisverzekering vooral af vanwege de kosten voor het vervoer naar Nederland als ze niet meer zelf kunnen terugreizen. Ook schatten ze deze repatriëringskosten lager in dan ze in werkelijkheid zijn. Dat blijkt uit een onderzoek onder vakantiegangers naar de kennis over het belang van een reisverzekering, dat Nationale-Nederlanden in juni samen met marktonderzoeksbureau Norstat heeft uitgevoerd onder 1.026 Nederlanders.

Ter illustratie: een vlucht van Turkije naar Nederland inclusief medische begeleiding kost zo’n 15.000 euro. Slechts vijf procent van de Nederlanders geeft aan dat dit meer zou kosten dan 10.000 euro, terwijl 57 procent denkt dat de kosten minder waren dan 2.500 euro. Afhankelijk van het land en de situatie kunnen repatriëringskosten fors oplopen. Een intercontinentale repatriëring met een ambulancevliegtuig kan variëren van circa 40.000 tot zelfs 175.000 euro.

Verder denkt 32 procent van de Nederlanders dat het vervoer per ambulance deels of volledig uit de basis zorgverzekering wordt vergoed. Dat is niet het geval. Als je tijdens een verblijf in het buitenland ziek wordt of een ongeluk krijgt, worden deze kosten vergoed vanuit een reisverzekering. Deze kosten kunnen dus fors oplopen. In sommige gevallen vergoedt de aanvullende dekking van de zorgverzekering deze kosten ook.

Medische kosten, zoals voor een ziekenhuisopname in het buitenland, scoren met 41 procent hoog als primaire reden voor Nederlanders om een reisverzekering af te sluiten. Op de tweede plaats staat schade aan bagage of diefstal of verlies van bagage (30 procent). Van alle Nederlanders sluit vijftien procent een reisverzekering af vanwege de kosten voor het vervoer naar Nederland omdat ze niet meer zelf kunnen terugreizen. Ten slotte noemt acht procent van de respondenten de hulp van een alarmcentrale als reden om een reisverzekering af te sluiten en geeft zes procent een andere reden aan.

Van alle respondenten die een vakantie hebben geboekt, heeft 79 procent een reisverzekering afgesloten of gaat dat nog doen. Een annuleringsverzekering is minder populair. Bijna de helft (48 procent) van de respondenten heeft deze verzekering niet. Vooral twintigers lijken de annuleringsverzekering niet nodig te vinden, aldus Nationale Nederlanden. (bron:https://www.vvponline.nl/nieuws/nederlanders-onderschatten-de-kosten-van-onverwachte-terugreis-van-vakantiebestemming-naar-huis?)

Dit vind u misschien ook leuk...

Populaire berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *